Even voorstellen….

Ruim 30 jaar geleden werd ons jonge gezin getroffen door kanker bij mijn man. Zelf was ik 25 jaar, moeder van ons zoontje van 1,5 en zwanger van de 2e. Ons leven stond compleet op z’n kop, vanaf dat moment. Terwijl we toen nog niet eens wisten dat dit proces zich zou herhalen.

Niet 1x, maar 4x kwam de kanker terug.

Elke keer overwonnen wij de strijd. Leverden we wat in, maar werden we – gek genoeg – ook sterker. Drie jaar geleden, in 2017,  kreeg mijn man voor de 4e keer kanker. En dit keer besloot mijn man anders. Geen chemo meer.

Die beslissing is moeilijk, eigenlijk niet te bevatten voor mensen die er dit niet zelf van heel dichtbij hebben meegemaakt. Maar het was onze keus. Onze beslissing ook om sámen de strijd aan te gaan, waardoor de kanker ineens van ons samen werd.

En toch. Al die keren. Ik voelde mij vaak alleen. Waar kon ik terecht met mijn verdriet? En misschien zwaarder nog: waar kon ik terecht met mijn angst voor de toekomst? En was er iemand die mijn boosheid begreep?

Wat ik me nooit gerealiseerd zou hebben als ik het zelf niet had meegemaakt, is hoe die ziekte elke keuze in elk stadium van ons leven bleef bepalen.

We hadden dertig jaar in het dorp Tijnje gewoond en verhuisden naar het buitengebied. Was dat wel slim, met een zieke en soms revaliderende man?

Ik stopte met mijn werk, waarmee ik 18 jaar de kost verdiend had voor ons hele gezin. Was dat niet volslagen onverantwoord in onze situatie?

Ik liep vast met alles wat ik nog niet verwerkt had door de diepgang van de NLP-opleiding die ik volgde. Was dat niet vragen om problemen, zo’n opleiding?

Hoe het ook kwam, we gingen door.

Ik ontwikkelde mij verder. Trok alle knopen weer uit elkaar. Zag nieuwe lijnen en perspectieven terwijl mijn man zijn eigen balans terugvond. En alsof het zo moest zijn, kwam in 2019 de coachopleiding voor remissiecoach op mijn pad.

Zelf ontdekten we wat voeding en beweging met je doet en hoe mooi is het om samen hier achter te staan, om elkaar te steunen. wij leerden dat sterk zijn niet altijd  nodig is en het mooie bij ons was dat als de ene het even niet zag zitten, bang was of boos, dat de ander de kracht kreeg om te troosten en vertrouwen te geven. Respect voor elkaar.

Nu ben ik erkend en gecertificeerd coach bij kanker.

Heb me verdiept in leefstijl, voeding, slaap en beweging. In mijn vrije tijd ben ik gastvrouw bij het inloophuis voor kanker in Heerenveen. Maar mijn grootste kracht was, en is, dat ik precies begrijp dat er allemaal rondraast in je hoofd en in je leven als je te maken krijgt met kanker.

Zo fijn dat je zoveel rust uitstraalt dat geeft vertrouwen en durf ik open te zijn. H.

Dat is mijn missie. Sinds ik die heb gevonden, is energie geen probleem meer en help ik jou graag om jouw leven weer op de rit te krijgen. Ik ben rustig, positief, nuchter, creatief, praktisch, geef je vertrouwen en geef de ruimte door oprecht te luisteren.

In mijn eigen praktijk aan huis kun je in alle privacy je verhaal kwijt.

Eerst lezen wat anderen hebben ervaren? klik dan hier

Wat je ook beslist, zorg goed voor jezelf en zorg goed voor elkaar.

Liefs,                    

Annie