Regie op je leefstijl tijdens en na kanker

Training

In deze training leer je regie te nemen op jouw leefstijl bij of na kanker. Aan het eind van het traject heb je je eigen gebruiksaanwijzing gemaakt voor een leefstijl die bij jou past.

Tijdens en na een behandeling voor kanker kan een gezonde leefstijl helpen in je herstel. Een goede voeding, beweging, slaap en ontspanning kunnen en enorm verschil maken in hoe jij je voelt. Maar wat is voor jou een goede leefstijl? Wat past, waar zit voor jou de balans. En hoe kun je zelf de regie nemen op jouw leefstijl?

In vier dagdelen krijg je handreikingen voor een gezonde leefstijl die bij jou past. Voeding, beweging, slaap en ontspanning komen uitgebreid aan de orde. Wat is daarin voor jou belangrijk en wat wil je toepassen? Waarin neem jij de regie op jouw leefstijl en wat helpt je daarbij?

Werken vanuit je talent, in je leven met of na kanker

Training

In deze training krijg je stevige handvatten aangereikt, hoe jij je talent wilt inzetten.

Werk is voor veel mensen een belangrijke factor voor je kwaliteit van leven. Werk draagt bij aan je (financiĆ«le) onafhankelijkheid, zingeving en maatschappelijke integratie – en daarmee aan je welzijn en gezondheid.

Als je kanker hebt (gehad), zijn veel zaken echter niet meer vanzelfsprekend. Ook je werk niet. Mogelijk heb je je baan verloren en ben je op zoek naar nieuw werk. Of je vraagt je af of je werk nog bij je past of ervaar je het niet meer als zinvol en wil je er mee aan de slag.

Herken jij je hierin, dan is deze training iets voor jou!

Veerkracht bij verlies van gezondheid

Training

In deze training ontdek je de manieren die jou helpen je veerkracht te vergroten.

De diagnose kanker brengt je in een rouwproces van verlies van gezondheid. Een deel van wat vertrouwd en vanzelfsprekend voor je was, valt weg. Rouw is je aanpassen aan de veranderde situatie. Jouw levensverhaal heeft een nieuwe wending gekregen en je staat voor de taak er betekenis aan te geven. Een worsteling van accepteren en omgaan met de nieuwe situatie. Maar HOE doe je dat?

Met veerkracht zorg je ervoor dat je er. wat er ook gebeurt, weer bovenop komt. Dat je weer terug veert. Veerkracht is niet iets wat je wel of niet hebt, maar is iets wat je DOET.

In deze training ontdek je manieren die jou helpen je veerkracht te vergroten, die bij jou passen.