Iedereen weet dat de wereld drie slagen om zijn as draait als je partner kanker krijgt. En iedereen weet dat dat óók voor jou als partner een pittige periode is.

Maar wie snapt écht wat jij doormaakt? En minstens zo belangrijk: wie uit jouw omgeving heeft de tijd en de energie om jou te ondersteunen? En dan ook nog op de momenten dat jij het zo hard nodig hebt, vaak volkomen onverwacht?

Iedereen snapt dat er veel druk op jou ligt. En ja, zo af en toe vragen ze ook echt wel naar jou. En ook geméénd, echt wel. Maar toch… je voelt je wel alleen. Je moet er steeds om denken wat je zegt of laat merken. Je wilt niet klagen en juist de rots in de branding zijn. Jij kán dat nog! Dus zet je je glimlach op en houd je je stil.

Herken je dat?

Ik weet dat ik het zelf deed. Al die vier keer dat mijn man zijn strijd aanging en ik er voor hem was en wílde zijn. Maar ik weet ook nog hoe zwaar het was. En ik realiseer me hoe het mij had kunnen sterken als ik in die tijd al had geweten dat er hulp was. Professionele hulp.

Als coach bij en na kanker help ik mensen met kanker maar ook mensen in hun omgeving.

Hoe mooi is het als ik jou weer iets van je energie en kracht mag laten ervaren? Dat je ondanks alle zorgen en het verdriet mag genieten de kleine dingen in het leven. Of mag dromen van grote dingen. Een leven mág leven naast de kanker, want ook dát speelt mee.

Wil jij…

  • een steun in de rug nu je partner ziek is of ziek was?
  • ‘gewoon’ even aandacht voor jouw kant van dit verhaal?
  • Handvatten om alles draaiende te houden, nuchter en praktisch?
  • Leren hoe je samen sterker kunt worden door kwetsbaarheid?
  • Grip houden op je eigen leven zodat je jezelf niet verliest?
  • En leren hoe jij je omgeving helpt in deze situatie?

Ik help je graag

Vanuit de grond van mijn hart én als professioneel coach bij kanker kan ik je verder helpen. Je krijgt er kracht van, maar vindt er ook je rust zodat je weer veel meer kunt dragen. Zelf heb ik als partner ervaren hoe belangrijk het is dat je ook ruimte mag nemen voor je zelf. Door goed voor mijzelf te zorgen, kreeg ik meer energie en stond ik positiever in het leven. Vooral achteraf heeft ook mijn omgeving aangegeven hoe waardevol dat ook op hen doorwerkte. En dat het inderdaad niet vanzelfsprekend was, de manier waarop ons leven ook aan mijn kant een complete omwenteling maakte.

De Kracht van Samen

Wij, Martha Wieling en Annie Adema maken ons ‘SAMEN’ sterk voor de partner van de kankerpatiënt. Vanuit onze eigen ervaringen en de opleidingen tot coach bij kanker vinden wij dat de partner van de kankerpatiënt meer aandacht verdient.

Wil jij elke maand de Krachtbron, speciaal voor diegene van wie de partner kanker heeft ontvangen? Meld je hier aan

De kracht van samen geeft je veerkracht door te delen, te leren van elkaar, te luisteren naar elkaar en elkaar te motiveren.

Als je partner de diagnose kanker krijgt staat ook jou leven op z’n kop. Je wilt sterk zijn en cijfert jezelf weg. Loop je rond met heel veel vragen en angst voor de onzekere toekomst. Ben je verdrietig en maak je je zorgen.

Kanker heeft een grote impact op je relatie. Het draait veel om de patiënt en als partner kom je vaak op de achtergrond, je wordt de mantelzorger, de regelaar, de trooster, de luisteraar, de organisator, gastvrouw en daarbij ben je ook nog partner en misschien ook wel moeder en is er ook nog je werk.

Wij organiseren bijeenkomsten waarin je met de dingen waar jij tegenaan loopt aan de slag gaat.

Je krijgt tips en handvatten die je helpen om naast de zorg zelf staande te blijven. Ontdek je welke valkuilen je tegenkomt en hoe je de balans houdt tijdens de ziekte van je partner.

Tijdens de bijeenkomsten ontmoet en deel je je ervaringen met lotgenoten.

Na de bijeenkomsten weet je

  • Wat je valkuilen zijn en hoe je er mee om kunt gaan
  • Hoe je goed voor jezelf kunt blijven zorgen
  • Hoe je de balans bewaart tussen werk en privé
  • Hoe je je veerkracht behoudt

Na elke bijeenkomst krijg je een opdracht of oefening om thuis mee aan de slag te gaan en waar we de volgende bijeenkomst op terug komen.

Ook tussen de bijeenkomsten door krijg je individuele (online) begeleiding van ons.

Datums workshops in Tijnje van 13.30-16.00 uur

Datums workshops in Leusden van 13.30-16.00 uur
    

Investering voor deze serie workshops is 399 euro minimaal 4 en maximaal 6 personen.

Aanmelden? Stuur een mail naar info@annieadema.nl of info@lifecoachmarthawieling.

Op verzoek en bij voldoende aanmeldingen (minimaal zes personen) geven wij deze begeleiding ook op andere locaties. Hierbij worden voor de gereden km 0,19 in rekening gebracht.

kracht door ervaringen

Ontvang de maandelijkse Krachtbron, speciaal voor diegene van wie de partner kanker heeft. Meld je hier aan

Krachtbron 2020 lezen?
Krachtbron juni 2020
Krachtbron juli 2020

Individuele coaching

Je kunt ook eerst individueel komen. En als het allemaal wat rustiger wordt, trakteer je jezelf op het warme bad van een groepswandeling die ik minimaal maandelijks onderneem met gelijkgestemden.

Natuurlijk mogen jullie samen komen. Die gesprekken kunnen enorm verbinden. Mijn ervaring leert dat het echter heel prettig is om zulke sessies aan te vullen met individuele gesprekken. Thuis in mijn praktijk in Tijnje, of wandelend in het bos als dat ook voor jou lekkerder voelt.

Afspraak maken?

Afspraak maken? Hoeft nog niet. Je mag mij ook bellen om te overleggen wat jullie het liefste willen en dan kunnen we een eerst een gratis kennismakingsgesprek inplannen. Dan beginnen we daarmee. Meestal ben ik bereikbaar op 06 307 636 42. Neem ik niet op? Dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug.  

Liever eerst wandelen?
Dan kun je ook een persoonlijke wandelsessie met mij inplannen op een dat en tijdstip dat het jou past. Bel me anders gewoon even om te overleggen: 06 307 636 42 of een e-mail als dat makkelijker vind: info@annieadema.nl

Vind je het spannend?
Je kunt ook eerst laagdrempelig met mij kennismaken op onze maandelijkse wandeling voor een klein bedrag elke 1e woensdag 13.30 uur. i.v.m. de coronaregels even bellen of mailen. Deze is meestal in de bossen van Beetsterzwaag en is met een klein groepje.