Als je partner de diagnose kanker krijgt staat ook jou leven op z’n kop. Je wilt sterk zijn en cijfert jezelf weg. Loop je rond met heel veel vragen en angst voor de onzekere toekomst. Ben je verdrietig en maak je je zorgen.

Maar wie snapt écht wat jij doormaakt? En minstens zo belangrijk: wie uit jouw omgeving heeft de tijd en de energie om jou te ondersteunen? En dan ook nog op de momenten dat jij het zo hard nodig hebt, vaak volkomen onverwacht?

Iedereen snapt dat er veel druk op jou ligt. En ja, zo af en toe vragen ze ook echt wel naar jou. En ook geméénd, echt wel. Maar toch… je voelt je wel alleen. Je moet er steeds om denken wat je zegt of laat merken. Je wilt niet klagen en juist de rots in de branding zijn. Jij kán dat nog! Dus zet je je glimlach op en houd je je stil.

Kanker heeft een grote impact op je relatie. Het draait veel om de patiënt en als partner kom je vaak op de achtergrond, je wordt de mantelzorger, de regelaar, de trooster, de luisteraar, de organisator, gastvrouw en daarbij ben je ook nog partner en misschien ook wel moeder en is er ook nog je werk.

Herken je dat?

Ik weet dat ik het zelf deed. Al die vier keer dat mijn man zijn strijd aanging en ik er voor hem was en wílde zijn. Maar ik weet ook nog hoe zwaar het was. En ik realiseer me hoe het mij had kunnen sterken als ik in die tijd al had geweten dat er hulp was. Professionele hulp.

Als coach bij en na kanker help ik mensen met kanker maar ook mensen in hun omgeving.

Hoe mooi is het als ik jou weer iets van je energie en kracht mag laten ervaren? Dat je ondanks alle zorgen en het verdriet mag genieten de kleine dingen in het leven. Of mag dromen van grote dingen. Een leven mág leven naast de kanker, want ook dát speelt mee.

Wil jij…

  • een steun in de rug nu je partner ziek is of ziek was?
  • ‘gewoon’ even aandacht voor jouw kant van dit verhaal?
  • Handvatten om alles draaiende te houden, nuchter en praktisch?
  • Leren hoe je samen sterker kunt worden door kwetsbaarheid?
  • Grip houden op je eigen leven zodat je jezelf niet verliest?
  • En leren hoe jij je omgeving helpt in deze situatie?

Ik help je graag

Vanuit de grond van mijn hart én als professioneel coach bij kanker kan ik je verder helpen. Je krijgt er kracht van, maar vindt er ook je rust zodat je weer veel meer kunt dragen. Zelf heb ik als partner ervaren hoe belangrijk het is dat je ook ruimte mag nemen voor je zelf. Door goed voor mijzelf te zorgen, kreeg ik meer energie en stond ik positiever in het leven. Vooral achteraf heeft ook mijn omgeving aangegeven hoe waardevol dat ook op hen doorwerkte. En dat het inderdaad niet vanzelfsprekend was, de manier waarop ons leven ook aan mijn kant een complete omwenteling maakte.

Afspraak maken?

Je mag mij ook bellen om te overleggen wat jullie het liefste willen en dan kunnen we een eerst een gratis kennismakingsgesprek inplannen. Dan beginnen we daarmee. Meestal ben ik bereikbaar op 06 307 636 42. Neem ik niet op? Dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug.

Wil jij elke maand de Krachtbron, speciaal voor diegene van wie de partner kanker heeft ontvangen? Meld je hier aan