Training: veerkracht bij verlies van gezondheid

De diagnose kanker brengt je in een rouwproces van verlies van gezondheid.  Een deel van wat  vertrouwd en vanzelfsprekend voor je was, valt weg. Rouw is je aanpassen aan de veranderde situatie. Jouw levensverhaal heeft een nieuwe wending gekregen en je staat voor de taak er betekenis aan te geven. Een worsteling van accepteren en omgaan met de nieuwe situatie. Maar HOE doe je dat?

Met veerkracht zorg je ervoor dat je er, wat er ook gebeurt, weer bovenop komt. Dat je weer terug veert. Veerkracht is niet iets wat je hebt of niet hebt, maar is iets wat je DOET. In deze training ontdek je manieren vinden die jou helpen je veerkracht te vergroten, die bij jou passen.

De training bestaat uit vier dagdelen. De eerste twee bijeenkomsten gaan in op rouw en verlies; je krijgt inzicht in wat er gebeurt tijdens rouw en in manieren van omgaan met emoties. Van daaruit kijken we hoe je veerkracht kan opbouwen en kan inzetten in je dagelijks leven.

Samen met anderen ga je hiermee aan de slag. Omdat we met kleine groepjes werken, kunnen we ingaan op jouw persoonlijke leervraag en daarmee maatwerk bieden.

Tussen de bijeenkomsten door werk je aan opdrachten en oefen je met de inzichten die je hebt opgedaan. Ook krijg je tussentijds individuele (online) begeleiding van ons. Aan het eind van het traject heb je stevige handvatten hoe jij je veerkracht kan inzetten.

woensdag 25 oktober omgaan met emoties
woensdag 11 november balans draagkracht-draaglast
woensdag 25 november bouwen aan veerkracht
woensdag 9 december zingeving

Coaches: Rian van den Hende en Annie Adema

Meld je hier aan voor de training

Praktische informatie

Aantal deelnemers:

In het kader van de RIVM maatregelen hanteren we een maximum van 6 deelnemers

Kosten: € 595,- p.p. (ex. BTW)

Aanmelden voor 1 oktober
€ 545,- (ex. BTW)
Data:

Woensdag 25 oktober
Woensdag 11 november  
Woensdag 25 november  
Woensdag 9 december

Tijd: 9.30 – 12.30 uur

Locatie: De Pup, Alteveer