Training: veerkracht bij verlies van gezondheid

De diagnose kanker brengt je in een rouwproces van verlies van gezondheid.  Een deel van wat  vertrouwd en vanzelfsprekend voor je was, valt weg. Rouw is je aanpassen aan de veranderde situatie. Jouw levensverhaal heeft een nieuwe wending gekregen en je staat voor de taak er betekenis aan te geven. Een worsteling van accepteren en omgaan met de nieuwe situatie. Maar HOE doe je dat?

Met veerkracht zorg je ervoor dat je er, wat er ook gebeurt, weer bovenop komt. Dat je weer terug veert. Veerkracht is niet iets wat je hebt of niet hebt, maar is iets wat je DOET. In deze training ontdek je manieren vinden die jou helpen je veerkracht te vergroten, die bij jou passen.

De training bestaat uit vier dagdelen. De eerste twee bijeenkomsten gaan in op rouw en verlies; je krijgt inzicht in wat er gebeurt tijdens rouw en in manieren van omgaan met emoties. Van daaruit kijken we hoe je veerkracht kan opbouwen en kan inzetten in je dagelijks leven.

Samen met anderen ga je hiermee aan de slag. Omdat we met kleine groepjes werken, kunnen we ingaan op jouw persoonlijke leervraag en daarmee maatwerk bieden.

Tussen de bijeenkomsten door werk je aan opdrachten en oefen je met de inzichten die je hebt opgedaan. Ook krijg je tussentijds individuele (online) begeleiding van ons. Aan het eind van het traject heb je stevige handvatten hoe jij je veerkracht kan inzetten.

Dag 1 omgaan met emoties
Dag 2 balans draagkracht-draaglast
Dag 3 bouwen aan veerkracht
Dag 4 zingeving

Coaches: Rian van den Hende en Annie Adema

Meld je hier aan voor de training

  Praktische informatie:

  Je veerkracht versterken is ook hoopvol blijven en vooruit blijven kijken! Uiteraard hanteren we daarbij de geldende RIVM maatregelen.

  Data:
  Woensdag 25 mei 2022
  Woensdag 1 juni 2022
  Woensdag 8 juni 2022
  Woensdag 15 juni 2022

  Tijdstip: 9.30 – 12.30 uur

  Aantal deelnemers:
  maximaal 6 personen

  Kosten: € 395,- ex. BTW p.p. 

  Locatie:
  De PUP Alteveer , Alteveer 49A, 7927 PB Alteveer